انجمن شماره یک شیروان : زندگی نامه مشاهیر شیروان

زندگی نامه ارد بزرگ (بنیاد اندیشه اسلامی)



عنوان : ارد بزرگ اسطوره ایی ماندگار

نویسنده : توسط الناز امیرآبادی ، فاطمه اردکانی ، رحیم شاملو ، نگار خرسندی ، فرهاد عامری ، محمدعلی تابش ، سید رضا هاشمی نورآبادی

ارد بزرگ اندیشمند و متفکر نامدار کشورمان ، هم اکنون در شهر مشهد زندگی می کند خاندان و تبار او از شهر شیروان (یکی از شمالی ترین شهرهای خراسان بزرگ) می باشد.

اندیشه های حکیمانه ارد بزرگ در کتابی با عنوان "آرمان نامه" توسط پژوهشگر کشورمان "امیر همدانی" جمع آوری شده است سخنانی که گویای احاطه ارد بزرگ بر حوزه هایی نظیر اخلاق ، فلسفه و جامعه شناسی است .
آرمان نامه در سال هزار و سیصد و هشتاد و هفت منتشر شد و تنها پس از مدت کوتاهی رکورد تعداد مخاطبین کتابهای دیگر را در هم شکست این کتاب تنها پس از بیست روز 30 هزار خواننده داشت .

محقق و شاعر برجسته خانم "فرزانه شیدا" مقیم شهر اسلو در کشور نروژ کتابی یازده جلدی با عنوان "بعد سوم آرمان نامه ارد بزرگ" در شرح و تفسیر کتاب آرمان نامه نوشته است .

تنها فرگردی که در کتاب آرمان نامه در وادی احساس می غلتد بخش میهن آن است . ارد بزرگ عاشق خاک ایران است و میهن برای او یعنی اشک و عشق ...

ارد بزرگ دارای نظریات مطرحی نیز هست که مهمترین آنها نظریه قاره کهن است . ارد بزرگ در نظریه قاره کهن حوزه تمدنی ایران را در قالب یک قاره جدید مطرح می کند قاره ایی از کشمیر و پامیر تا مدیترانه این قاره شامل بیست کشور می شود . تا کنون بحث های بسیاری برای تحقق این خواست انجام شده و همچنان ادامه دارد و صد البته بزرگترین مخالفین این نظریه تجزیه طلبان کشورهای این محدوده هستند چرا که آنها از روح همگرایی و نزدیکی کشورهای منطقه احساس خطر می کنند . ارد بزرگ جایگاه ایران در قاره کهن را همانند یونان در اروپا می داند یعنی یک مادر فرهنگی بزرگ که بخش اصلی گنجینه تاریخی و فرهنگی قاره را در خود دارد .

دو نظریه مشهور دیگر ارد بزرگ "کهکشان بزرگ اندیشه" و "قوانین پیش بینی ماندگاری و سرنگونی یک فرمانروایی" نام دارند .

نظریه کهکشان بزرگ اندیشه دقیقا نقطه عکس نظریه دهکده کوچک جهانی مارشال مک لوهان کانادایی است او با دلایل مستدل ثابت می‌کند جهان رو به انفجار اندیشه‌های گوناگون است . ارد بزرگ پیش بینی نموده که تعداد وبلاگها و سایتها بزودی چندین برابر جمعیت کل جهان بشود و برای هر سئوالی دهها راه حل پیدا می شود که بعضا مغایر هم هستند.او رشد ترجمه داده ها را باعث تشدید جریان حاضر می داند و در نهایت معتقد است رستاخیز و انقلابی در صحنه اندیشه در حال شکل گیری است. و در آخر بر این اصل پای می فشارد که ایرانیان بخاطر پیشینه سترگ و بزرگشان و همچنین خلاقیت و نو آوری در صحنه اندیشه می توانند پادشاهان آینده این کهکشان باشند .

ارد بزرگ /  Orod Bozorg


دوستان ارد بزرگ هم عجیب هستند کسی همانند احمد شاه مسعود که زندگیش سراسر حماسه و جنگ و گریز بود اما امروز متوجه شده ایم او عاشق دیوان حافظ و اسطوره فارسی زبانان یعنی فردوسی بوده است . این دو دوست در بسیاری موارد و بخصوص آینده حوزه فرهنگی ایرانیان اتفاق نظر داشته اند . با دوستی که خبرنگار مشهور یکی از رسانه های اروپای در افغانستان است صحبت می کردم . او هم نکاتی پیرامون ارد بزرگ می گفت که برایم بسیار تازگی داشت او می گفت : در حالی که پیگیر تهیه برنامه مستندی از زندگی احمد ظاهر خواننده فقید افغانستان بودیم ، در روستایی دور افتاده وقتی با اهالی آنجا به قول افغان ها گپ می زدیم متوجه شدیم آنها دلی پر از مهر و محبت نسبت به ارد بزرگ دارند و از کمکهای این انسان شریف ایرانی نسبت به خود صحبت ها می کنند .

در تاجیکستان نیز اهل ادب و خرد ، ارد بزرگ را همانند سراینده ملی خویش بانو گلرخسار صفی آوا دوست دارند گلرخسار می گوید :

ایران عزیز من !

از با ختر و سغد م ، از وُست ام و از زند م ، رُخّـان بدخشانم ، وُلکان دماوندم

من هجرم و من وصلم ، من نسخه نی ام ، اصلم

فرهنگ شرر دارم ، خون رگ و پیوندم/ یک ذره ز خورشیدم

یک غنچه ز امیدم/ یک نوده ز ده بیدم

یک حلقه ز دربندم/ از میهن گلنارم ، از گلخن گلخارم

ایران عزیز من! ای جان عزیز من

ای میهن سبز مهر، ای شهرگ نبض شعر

ای دور به جان نزدیک، ای نور دل و دیده

ایران عزیز من! ای جان عزیز من

قانون تو انشا کرد، قانون سعادت را/ جمشید تو بینا کرد، کاخ فرّ ملت را

تیر نظر آرش، در سینه نها ن دارم/ شهنا مه عالم ساز، از فضل کیان دارم

ما را به دل تنگت، ای یار به هم آور، صد بار تو را میرم، یکبار به هم آور

بر گلشن گلخندت ، بر فرق دما وندت/ گلخار نمی زیبد، گلنار به هم آور

پیوند نیاکانی ، پیوند دل و جانی / ایران عزیز من/ ای جان عزیزمن ...

منظومه یکی از اهالی اهل ادب دوشنبه می گوید : وقتی از ارد بزرگ گفته می شود در یادم سیمای بانوگلرخسار صفی آوا نقش می گیرد . استادی در ایران و شاعر نامداری در تاجیکستان . یکی در عشق و یاد بدخشان و دوشنبه ، خجند و کولاب دیگری به یاد دماوند و شاهنامه و آرش .

بر می گردیم جملات ارد بزرگ را مرور می کنیم . یک برداشت کلی می توانیم از آرمان نامه داشته باشیم براستی این کتاب خود یک افسانه است گاهی با راز های برخورد می کنید که در قالب یک جمله کوتاست اما می توان در همان جمله کوتاه دریای از اندیشه را دید.

چند جمله یی از ارد بزرگ را با هم مرور می کنیم :

برآزندگان خواهند ساخت ، سرآیندگان از پس آن خواهند سرود و زمین آیندگان را بارور می سازند .

برآزندگان مست شرآب هزاران ساله تاریخ کشورخویشند سخن آنان جز آهنگ خیزش و رشد نیست .

برآزنده نمی گوید کیست ! او می گوید چیستی ؟ و از چیستت تو را به آسمانها می کشاند .

پرهای خون آلود برآزندگان نقش زیبای آزادی آیندگان است.

ویرانه کاخ های برآزندگان هم ، هزاران گهواره امید بر بستر خویش دارد .

آیا این سخنان روح و روان شما را تکان نداد ؟

نام ارد بزرگ از تاریخ امروز ایران برای قرنهای آینده باقی خواهد ماند چون او همواره همه را به نیکی و دوستی دعوت می کند .

به قول خود او : آدمیانی مانند گل های لاله ، زندگی کوتاه در هستی و نقشی ماندگار در اندیشه ما دارند .


ارد بزرگ خود چنین نقشی در اندیشه همه ما خواهد داشت عمرش دراز باد که با او به ایرانی بودن خویش افتخار می کنیم .


برگرفته از :

http://www.e-resaneh.com/articlefiles/%d8%a7%d8%b1%d8%af%20%d8%a8%d8%b2%d8%b1%da%af.doc

http://www.e-resaneh.com/persian/search.aspx?src=%D8%A7%D8%B1%D8%AF%20%D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA%AF


ارد بزرگ برجسته ترین اندیشمندان و فخر مشاهیر شیروان است و نام شهر شیروان را جهانی ساخته به گوشه کوچکی از انعکاس اندیشه های او نگاهی بکنید :

ارد بزرگ Orod Bozorg

فهرست کوچکی از سایتها و وبلاگهایی که در مورد اندیشه های ارد بزرگ نوشته اند





استاد منوچهر لطیف (موسسه فرهنگی ورزشی کهن بوم)


قلمي كه چون عصاي موسي معجزه مي آفريد دريكي از آغازين روزي هاي سرد زمستان بر زمين نشست تا اژدهاي بزرگ شود و همچون اسطوره اي قدرتمند و پايدار بر پرچم كشتي ايران جاودان بماند.

قلمي لطيف كه درطي 50 سال، آنچنان تنومند گشته كه كشتي ايران زمين با تمام مدالهاي سنگين افتخار ،هميشه بر آن تكيه خواهد داشت. استاد منوچهر لطيف از كشتي نويسان بنام و قهار ايران زمين بود، همانگونه كه از مرام و منش بزرگمرادن برمي آيد، استاد سراسر ادب و احترام بودند و در چند جلسه اي که در مقام شاگردي خدمت ايشان بوديم درس ادب و فروتني و احترام به بزرگان همواره سرلوحه كلامشان بود .
تاريخ كشتي ايران بار ديگر قهرماني بزرگ و پهلوان بنام را از دست داد، چرا كه پهلواني نه فقط به كشتي گرفتن و پنجه در پنجه افكندن است. استاد منوچهر لطيف پهلواني است كه با قلمش بهترين افتخارها را براي كشتي ايران جاودان ساخت. وي از نوادر و نوابغ اصحاب رسانه بود، اكنون پيكر رسانه هاي ورزش بالاخص كشتي اين فراق را به داغ نشسته است .
استاد، كشتي را به حقيقت درك مي نمود و با بيان بسيار زيبا، قلم شيواي خود را برصفحه كاغذ مي لزراند و لحظات پرافتخار ايران را جاويدان مي نمود. منوچهر لطيف درعرصه قلم كه به تعبيري (پشت جبهه كشتي است) منحصر به فرد و يگانه بود وهم چنين با دلسوزي و به درستي كشتي را تفسير مي نمود، از كارشناسان خبره روزگار بود. به قهرمانان روحيه مي بخشيد و حضورش تشويقي براي نام جويان بود. وي دراين ميدان همراهاني معدود همچون حسين حصاري ،صدر الدين كاظمي و ... ديگر داشت كه همچون او خالصانه در خدمت كشتي ايران هستند. بر همگان روشن است كه قلم اين حماسه نويسان، قهرمان و نام آوران ايران زمين را به بهترين شكل به مردم مي شناساند و قلم هم اينان از قهرمانان پاسداري مي كندو نامشان را جاودان مي سازد. پس همانگونه كه پهلواني ايران در تمام عرصه هاي مردانگي يگانه ميدان بوده، اين بار نيز تمام بزرگان، نام آوان و تمامي ياران فراق آزموده در مجلس ياد بود استاد منوچهر لطيف فقدان ياري ديرينه را به سوگ نشستند و اعلام داشتند كه همواره قلم و خاطره اين عزيز پايدار و استوار است و صدر الدين كاظمي به حقيقت دريافت كه :
(اين مرد ايستاده مرد )


برگرفته از :

http://www.kohanboom.com/index.php?option=com_content&task=view&id=61&Itemid=84


منوچهر لطيف تنها كارشناس كشتي اين روزهاست كه از نزديك جهان پهلوان تختي را لمس كرده و به قول خودش با او روزهايي داشته و تختي بارها و بارها به منزلش رفت وآمد كرده است. لطيف اين افتخار را دارد كه تختي يك بار داور مبارزه او در يكي از مسابقات كشتي بوده است. لطيف مي گويد: «اينقدر تمرين كرد كه سري در ميان سرها بلند كرد. از زمين خوردن خسته نشد. خيلي دير نتيجه گرفت و روزهاي اوج و فرازش مي توانست در سنين پائين تر رقم بخورد. انواع سگك و كنده را به خوبي اجرا مي كرد. زيرگيري از مچ پا را تا رسيدن به امتياز دنبال مي نمود. سرشانه هاي قوي و تنومندش اجازه دفاع و مقاومت را نمي داد و خيلي زود با انواع پيش كاسه و پس كاسه پاي ستون حريف را خراب مي كرد و بعضاً با ميانكوب هاي سرعتي و صحيح تعادل حريف را از بين مي برد.»
خاطره مسابقات جهاني يوكوهاما و اتفاقات ريز و درشت قبل از آن شناسنامه بي نظيري از استقامت و پايداري جهان پهلوان است.

ادامه این مطلب :

http://www.magiran.com/npview.asp?ID=1552137




هیوا مسیح (وبنوشت عاطفه معصومی)

http://www.vazna.com/files/hiva-masih.jpg

شاعر مطرح شعر نو ، و فرا نو (پست- مدرن) متولد ۱۳۴۴ در شهر شيروان است او نويسنده ، روزنامه نگار و سينما پژوه نیز می باشد . در جوانی به تئاتر نیز می پرداخته ، درس خوانده رشته مكانيك است . گاهی به نقاشى، عكاسى و مجسمه سازى نیز می پردازد . دبير و سردبير بعضى از نشريات فرهنگى و هنرى بوده است
اشعار شيخ بهايي و هيوا مسيح به فرانسوي در آخرين شماره «رُوو دو تهران» ترجمه و منتشر شد.

ازنوشته های وی می توان به کتابهای ( گزيده اشعار هيوا مسيح )،( سه خشتی )،( من از دنیای بی کودک می ترسم )،(ما عشق را از بهشت به زمين آورده‌ايم )، (شعر سپيد: كتاب هيچ ) ،(کتاب آب )، (همسایه ! امشب چیزهایی به یادم می اید) ، (کسی زیرچتروسکوت جهان می گفت، همچنان نمی دانم چه وقت) ،(ببخشید:هواپیماهای ماشهرشماراویران کردند:نامه ها واشعاربچه های دنیا به پیرترین پدربزرگ ...) ،(شبانی که دستهای خدارامی شست) ،کتاب تاریکی ،نامه های یک شاعربه فیلسوفی ناشناس ) و....

http://atefehshirvan.blogspot.com/2010/06/blog-post_11.html



برگرفته از : انجمن شماره 1 شیروان

http://shirvan.lifeme.net/montada-f4/topic-t308.htm

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

The key to great secrets is not in a little depth. -The Philosopher Hakim Orod Bozorg Khorasani

انجمن اینترنتی جوانان شهر دشتی : سخنی از بزرگان

سایت جامعه مجازی iran20 : کورش کیست؟